HomeLucht- en winddichtheid

Lucht- en winddichtheid

Lucht- en winddichtheid

Lucht- en winddichtheid, zo eenvoudig is het …

Zodra de wind tegen een gebouw aanwaait, zorgen de fenomenen druk en onderdruk ervoor dat er langs de kleinste luchtinfiltratiezones koude lucht binnenkomt of ontsnapt.

Deze infiltratiezones vinden we rond houtwerk, rolluikkasten en ventilatiebuizen, of aan elektrische buizen en technische schachten die in verbinding staan met een niet verwarmde zone zoals een garage of kelder. De door de wind "geduwde" koude lucht zal in contact komen met de warme en vochtige binnenlucht en zo condensatieproblemen veroorzaken, met als gevolg een geschatte prestatiedaling van de isolerende mantel van het gebouw van 4 tot 10 %.

In ons gamma luchtafdichtingsproducten raden wij aan de volgende producten te combineren:

  • Een doeltreffend(e) en sterk(e) dampremmer/dampscherm dat/die niet scheurt, zelfs bij de doorgang van elektrische buizen: Wallint®.
  • Een sterk hechtende plakband met acryllijm die niet uitdroogt en elastisch blijft voor in de tijd duurzaam dichte aansluitingen: het transparante muli-functionele plakband Permo® TR.
  • Een dichte, elastische mastieklijm met snelle hechting omdat de luchtdichtheid ook verzekerd moet worden tussen dampremmer/dampscherm en de vloer: MS-polymeerkit Pasto®.
  • Afdichtingsmanchetten, voor een optimale afdichting en doorvoer van elektrische buizen of waterleidingen.

Tot slot is er onze nieuwe generatie onderdakfolies met SK²-technologie met dubbele zelfklevende overlap, voor een optimale luchtdichtheid en een zeer doeltreffende prestatie van de thermische isolatie van het dak. Voor meer informatie over de eenvoudige plaatsing, klikt u op …

Contact

De directe weg naar Klöber

Klöber Benelux BV
Wijngaardveld 25
9300 Aalst
Belgie

Tel .+32 53729661
info.be.kloeber@bmigroup.com

BTW BE0478985010
IBAN BE57826000545035

Naar het contactformulier

DoP

Hier kunt u de prestatieverklaringen van de Europese Verordening n° 305/2011 downloaden
meer (ZIP)